16 Ocak 2009

Aganigi



Başımızdaki adamlar beni benden alan açıklamalara devam ediyor. Başlardan inmeyecesiler.

"Yenilenebilir enerji konusunda da kalorisi çok yüksek bir kaynağımız var, o da fındık. Bu noktada kalori hesabı yaparsanız bir gramında 646 kalori var. Doğal gazı yiyemezsiniz, kömürü yiyemezsiniz, ama bu kaynağımız aynı zamanda bize üstünlük sağlayan bir kaynağımız. Yenilenebilir enerji konusunda da eğer bunu yaygın bir şekilde kullanabilirsek, bir kere üşüme derdimiz olmayacak. İkincisi bunun dışında başka avantajları olduğunu sizler de benim kadar biliyorsunuz. Ama en azından mineralleri, vitaminleriyle yepyeni bir enerji kaynağını da gündeme getirmeyi diliyorum. Bu da bizim yine yüzde 70 potansiyelimizin olduğu bir kaynak. O bakımdan yiyemediğimiz doğal gazın, kömürün yerine böyle bir kaynağın da farkındalığına dikkat çekmek istiyorum."


Yenilenebilir enerji çarpıtmasına mı şaşırayım, milletle dalga geçercesine "fındık yiyin, bele kuvvet veriyormuş, üşümezsiniz" diyişine mi kızayım? Gerçi başbakanı 3 çocuk buyururken enerkji bakanının da iktidar arttırıcı enerji kaynaklarıyla gelmesi gayet mantıklı.

Milliyet'teki ilgili haber.


2 comments:

Adsız dedi ki...

ahhahaha ben bu konuşmaya canlı şahit oldum. Ek bilgi vermek gerekirse tüm salon da kikir kikir güldü. Enerji alanında da gelişmemiz için bir sürü ampül takmışlar! 1.Ulusal enerji forumundan öğrendiklerim bunlar...

Ali Üzgün dedi ki...

suratına gülsen anlamaz cinsinden oldukları için bunlar aynen devam ederler. bir teğer geçemediler bizi ya ne iştir.